Z8KUk7bCnXsL9GWBjvIM3S9wBHGMRrXRzHLUPWxcUZY4GUF0qn
Zatiaľ nemáte v cenovej ponuke žiadne produkty

Poznáte top 5 trendov v prístupových systémoch v 2021?

16. 2. 2021
Poznáte top 5 trendov v prístupových systémoch v 2021?

Dôsledky pandémie COVID-19 definitívne zmenili pohľad na  riadenie bezpečnosti prístupu v nasledujúcom období. Z odborných znalostí, prieskumov a názorov odborníkov pre fyzickú a kybernetickú bezpečnosť vám chceme stručne predstaviť 5 hlavných trendov pre nasledujúci rok: 

  1. Mobilné riadenie prístupu 
  2. Cloudová bezpečnosť 
  3. Biometrická technológia
  4. Viacfaktorová autentifikácia 
  5. Obchodný model založený na predplatnom 

 Vnímanie bezpečnosti, ako top priority dnešných dni,  je primárne podmienená kritériom bezkontaktnosti, ktorá eliminuje šírenie vírusu.

 

Kontrola prístupu už viac nie je iba o umožnení vstupu a výstupu ľudí z bezpečnostných dôvodov

Novými funkciami obsadzovania a riadenia priestoru súčasne reflektuje novovzniknuté požiadavky sociálneho dištancovania a sledovania kapacity

Technológie a riešenia riadenia prístupu budú teraz navrhované a vyrábané tak, aby vyhovovali potrebám používateľov v oblasti dodržiavania predpisov, ktoré budú dominovať v postpandemickej ére. 

Celkovo sa 5 hlavných trendov riadenia prístupu premietne do nasledujúcich aplikácií: 

  • Vzostup bezdotykovej kontroly prístupu
  • Nová technológia riadenia prístupu 
  • Konvergencia a integrácia riadenia prístupu

Technológia identity a autentifikácie, od softvéru po biometrické zariadenie, neustále dozrieva, v reakcii na zvýšené bezpečnostné hrozby, medzinárodné identifikačné programami, ako aj zvýšeným migrovaním prístupových systémov do cloud-u.

1. Mobilné riadenie prístupu 

Mobilné riešenia, pri ktorom používateľ používa svoje mobilné zariadenie na otváranie dverí, sa stalo trendovejšou technológiou riadenia prístupu. 

Výskumná spoločnosť IHS Markit uviedla, že mobilné riešenia sú najrýchlejšie rastúcim produktom riadenia prístupu. 

Nakoľko väčšina produktívnej populácie vlastní smartphone a má ho takmer vždy pri sebe, je to nielen pohodlnejšie a aj bezpečnejšie v porovnaní s kartami a kľúčmi.

2. Cloudové riadenie prístupu

Väčšina dnešných firemných systémov beží na cloudových systémoch: správy, e-maily,  marketingové nástroje, nástroje produktivity, IT infraštruktúra, hosting webových stránok. 

Fyzická bezpečnosť zaznamenáva výrazný posun smerom k riadeniu prístupu na báze cloudu, a to vďaka obrovským výhodám poskytovaným z hľadiska prevádzkových vylepšení, vyššej bezpečnosti a ľahkej správy prístupu na viacerých miestach. 

Teraz, keď COVID-19 poslal zamestnancov po celom svete na homeoffice, je bezpečný prístup k firemným zdrojom na diaľku čoraz dôležitejší ako kedykoľvek predtým.

Prijatie cloudových systémov sa stalo objavujúcim sa trendom vďaka schopnosti spravovať viac lokalít v jednom systéme.

To umožňuje posilnenie bezpečnosti a zvýšenie pohodlia aj konkrétne aj:

  • Správu stoviek budov spravovať z centrálneho miesta
  • Poskytnúť alebo zrušiť prístupu v reálnom čase a na diaľku 
  • Neustále zálohovať dáta
  • Rýchly vývoj produktu

Oba tieto tieto špecifikácie má  

Inteligentný zámok AWiLok, ktorý už využíva mobilne riadený prístup a je založený na cloudovo systéme správydát cez aplikáciu TTlock.

Zaujal Vás tento systém? Kontaktujte nás!

3. Biometrická kontrola prístupu

Na bezdotykové riadenie prístupu sa aktuálne používa rozpoznávanie tváre, ktoré nahrádza terminály s odtlačkom prstov.

Rozpoznávanie tváre a dúhovky sa objavili ako kľúčové technológie umožňujúce autentizáciu, identifikáciu a sledovanie operácií pre používateľov a občanov, ktorí majú na sebe ochranné pokrývky hlavy, masky na tvár alebo čiastočne zakryté tváre.

Vďaka pokroku a inováciám v oblasti biometrického riadenia prístupu je inštalácia nákladovo efektívna a môže konkurovať nákladom na alternatívne systémy s kľúčovými kartami.

Tvárový terminál môže byť umiestnený na turnikete, ktorého najbezpečnejšou bezdotykovou verziou je optický turniket

4. Viacfaktorová autentifikácia

Konvergencia digitálnej identity s fyzickou. Povolenie prístupu pomocou najmenej dvoch metód alebo poverení.

So vznikom multimodálnych čítačiek, ktoré podporujú karty, mobilné zariadenia, klávesnice typu pinpad a biometrické údaje v jednom, sa zvyšuje dostupnosť používania dvojfaktorovej autentifikácie pre širšie nasadenia.

5. Obchodný model založený na predplatnom 

Kontrola prístupu pracovala tradične s obchodným modelom predaja hardvéru. 

Kupujete čítačky, karty a riadiace jednotky z distribúcie a máte integrátora, ktorý zhromažďuje data a spravuje lokálny server. 

Aktualizácie je potrebné programovať manuálne a na prevádzku je potrebný personál IT. Tento model je teraz postupne nahradený riadením prístupu založeným na predplatnom prevádzkovaným z cloudu, aby koncovým používateľom poskytoval požadovanú kontrolu a flexibilitu.

Vždy sa snažíme priniesť naším zákazníkom, to najlepšie riešenie bezpečného prístupu. 

Aj teraz preberáme zodpovednosť do svojich vlastných (umytých) rúk yes a prinášame vám top riešenia bezdotykového prístupu, pretože nám záleží na zdraví a bezpečnosti každého z vás.

Dajte nám vedieť o svojich požiadavkách TU